Müttefik - Forumlar
Ana Sayfa
oyuna gir
Yardım
Ara
Giriş Yap
Merhaba,
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular
:
Oyunumuza üye olan kullanıcılarımız, forumlara katılabilmek için forumlara da üye olmalıdır.
Müttefik - Forumlar
>
Genel Alan
>
Tartışma Alanı
>
Oyunda ki Dugumlenmenin Cozulme Calismalari ~ Nerde O Eski Muttefikler Diyenler
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
5
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Oyunda ki Dugumlenmenin Cozulme Calismalari ~ Nerde O Eski Muttefikler Diyenler (Okunma Sayısı 2605 defa)
canerpasa2007
Muttefik
Ynt: Oyunda ki Dugumlenmenin Cozulme Calismalari ~ Nerde O Eski Muttefikler Diyenler
«
Yanıtla #15 :
17 Nisan 2007, 23:41:33 »
tri sen kandır bizi iyi iyi
bana raporlar geliyor havacı sayın hiçte fena sayılmaz ama oynayasın yoktur bu düzende ona inanırım o yüzden kasmıyorsundur kendini ama gel inat etme şunlara örnek olda görsünler tabelayı bu kurulu düzenden vazgeçsinler
general
Muttefik
Ynt: Oyunda ki Dugumlenmenin Cozulme Calismalari ~ Nerde O Eski Muttefikler Diyenler
«
Yanıtla #16 :
18 Nisan 2007, 02:00:35 »
konu nasıl başladı nereye kaymaya başladı çoğu eski oyuncunun özlediği temel şey çekişme buda eski taktikde saklı yöneticilerin bileceği iştir zira eski oranlar verilirse bina ve askerlere çok daha zevkli olacağına inanıyorum oyunun herşey daha kıymetli gözükecek olacaklara yöneticiler karar verir biz fikir beyan ederiz eyv
OctO
Ziyaretçi
«
Yanıtla #17 :
18 Nisan 2007, 16:34:39 »
yazılanları okuyunca bir anda eskiden deli gibi düşmana karşı savunma yapılan gunler geldi aklıma. öncelik asker degil toprak kaybetmemekti..
LightninG
.Said. <Kuzeyin Işıkları>
Muttefik
«
Yanıtla #18 :
19 Nisan 2007, 00:37:40 »
Yalçın Yazından Dolayı Çok teşekür ederim iyi tespit etmişsn.!
yönetimde bunu 2 ay önce nihayet farkına avrdı
2 ay önce bunların hepsini değiştirdik
aldığımız akrarlar su an deneme serverinde deneiyor.
hatta deneme oyunu topicinde yapılan değişikler yazıyor
kışladaki satım oranları toprak miktarları ve bir çok değişiklikler
Yinede Tespitin içi saolsın
Northern LightS ~~~~ LightninG ~~~~ [ 4 ]
http://north.muttefik.com
~~~~ Web Sitesi
http://northernlights.gamerclan.org
~~~~ Forum
Kimse Tanrının Müsade ettiğini , Bana Yasaklayamaz.!
İmperius
Ziyaretçi
Ynt: Oyunda ki Dugumlenmenin Cozulme Calismalari ~ Nerde O Eski Muttefikler Diye
«
Yanıtla #19 :
03 Ağustos 2007, 10:52:58 »
Ben bu oyun 5-6 sezondur oynuyorum.o günleri göremedim.ama bizde kendimizce bişiler yapmaya çalışıyoz.Ve tabelaya oynamıyoz.istesek tabelaya rahat gireriz ama biz burada savaşmak hoşumuza gidiyo ve kendimize düşman klan bulup devamlı savaşıyoruz.Ve bende rohatda podrunoda slimbde darbecide şahsen 75 dk online olan değil her an online olmaya çalışıyoz.Çünkü her an yıkılabiliriz ve yıkım çıkar katılamıyabiliriz ben onun için online oluyorum.Ve bu oyunda endüstri robotluğuda yapmam klanım için her türlü fedakarlığı yaptım her dakika on olmaya çalıştım ve saldıranlara durmasını aksi takdirde standart çekiceğimi Az mı söledim.Ben yeniyim ama bu oyundan çok zevk alıyorum.oyunun ilk döneminde tabela yapmaya çalıştım ve 12.oldum.Ve artık tabela zevk vermiyordu.Her dakika savaşmak savunma yapmak lazımdı.ve iki kere yıkıldım.Aslında çok üzülmedim çünkü savaşmak iyi geliyordu ve ben ve klanım hep beraber hareket ettik.ve bizde cwp verdik.Toplantılar yaptık birbirimizle bol vakit geçirdik dostluklar kazandım.Ve şuanda beni veya klanımdan birini yıkacaklarını biliyom ve onun için çalışıyorum.benim oyunuma bakarsanız aslında oyunu iyi biliyorum istesem rahat ilk 10 yaparım L5 L4 L3 Ve L2dede zorlarım ama zevk vermez Savaş Kan akıt
O günler geri gelse savaşlar olsa Ay mcd,vikingler,north,lord,muhafız,kg gibi olmaya çalışıyoruz.Ve durmadan hedefe kenetleneceğiz.
Oyunda en sevdiğim karakter Canerpaşa çünkü o da savşıyor kan akıtıyor.
Alp türkleride duymuştum savaşan olarak baburs sophist keşke onlarla aynı sezon oynasaydım.
«
Son Düzenleme: 03 Ağustos 2007, 10:58:16 Gönderen: İmperius
»
xmordorx
Muttefik
«
Yanıtla #20 :
03 Ağustos 2007, 11:17:30 »
Caner Paşayı canlı canlı izlerken görmüş bir arkadaşıim şunu diyeyimki kan istiyor resmen ölüm saçıyor hhohohoohoh
LAf aramızda çok sakin oynar mantıklıdır, hiç ülkesini düşünmez çok kez feda ettiğini gördüm acayip bonkördür klanda örnek olmak için yapıordu gerçi öyle olması lazımdı belkide sonuçta yolgösteren gibi bişeydi. Ben kapanan şiddetemeyyalimvallahiderttenin kullanıcısıyım. bende caner paşa sanılıp kapandım ama hiç umursamadım çünkü caner abi olmadan zaten oynamazdım. Kardeş caner paşama yazını okutacağım çok memnun oldum kendi adıma onun adine
İmperius
Ziyaretçi
Ynt: Oyunda ki Dugumlenmenin Cozulme Calismalari ~ Nerde O Eski Muttefikler Diye
«
Yanıtla #21 :
03 Ağustos 2007, 11:40:33 »
Alıntı sahibi: xmordorx üzerinde 03 Ağustos 2007, 11:17:30
Caner Paşayı canlı canlı izlerken görmüş bir arkadaşıim şunu diyeyimki kan istiyor resmen ölüm saçıyor hhohohoohoh
LAf aramızda çok sakin oynar mantıklıdır, hiç ülkesini düşünmez çok kez feda ettiğini gördüm acayip bonkördür klanda örnek olmak için yapıordu gerçi öyle olması lazımdı belkide sonuçta yolgösteren gibi bişeydi. Ben kapanan şiddetemeyyalimvallahiderttenin kullanıcısıyım. bende caner paşa sanılıp kapandım ama hiç umursamadım çünkü caner abi olmadan zaten oynamazdım. Kardeş caner paşama yazını okutacağım çok memnun oldum kendi adıma onun adine
Ne demek onun oyun styliyle Oynamaya çalışıyom
brabus
Muttefik
kişisel olduğu için söyleyemem çok fenayım
«
Yanıtla #22 :
03 Ağustos 2007, 14:58:46 »
Alıntı sahibi: İmperius üzerinde 03 Ağustos 2007, 10:52:58
Ben bu oyun 5-6 sezondur oynuyorum.o günleri göremedim.ama bizde kendimizce bişiler yapmaya çalışıyoz.Ve tabelaya oynamıyoz.istesek tabelaya rahat gireriz ama biz burada savaşmak hoşumuza gidiyo ve kendimize düşman klan bulup devamlı savaşıyoruz.Ve bende rohatda podrunoda slimbde darbecide şahsen 75 dk online olan değil her an online olmaya çalışıyoz.Çünkü her an yıkılabiliriz ve yıkım çıkar katılamıyabiliriz ben onun için online oluyorum.Ve bu oyunda endüstri robotluğuda yapmam klanım için her türlü fedakarlığı yaptım her dakika on olmaya çalıştım ve saldıranlara durmasını aksi takdirde standart çekiceğimi Az mı söledim.Ben yeniyim ama bu oyundan çok zevk alıyorum.oyunun ilk döneminde tabela yapmaya çalıştım ve 12.oldum.Ve artık tabela zevk vermiyordu.Her dakika savaşmak savunma yapmak lazımdı.ve iki kere yıkıldım.Aslında çok üzülmedim çünkü savaşmak iyi geliyordu ve ben ve klanım hep beraber hareket ettik.ve bizde cwp verdik.Toplantılar yaptık birbirimizle bol vakit geçirdik dostluklar kazandım.Ve şuanda beni veya klanımdan birini yıkacaklarını biliyom ve onun için çalışıyorum.benim oyunuma bakarsanız aslında oyunu iyi biliyorum istesem rahat ilk 10 yaparım L5 L4 L3 Ve L2dede zorlarım ama zevk vermez Savaş Kan akıt
O günler geri gelse savaşlar olsa Ay mcd,vikingler,north,lord,muhafız,kg gibi olmaya çalışıyoruz.Ve durmadan hedefe kenetleneceğiz.
Oyunda en sevdiğim karakter Canerpaşa çünkü o da savşıyor kan akıtıyor.
Alp türkleride duymuştum savaşan olarak baburs sophist keşke onlarla aynı sezon oynasaydım.
bak hakkaten düzgün yazı yazmışın ilk defa saçmalamadığını gördüm
demekki benden kaynaklanıyomuş:D
-seco republic (#16611) ülkesini yıktın! Helal olsun!
2-kafescek (#15189) ülkesini yıktın! Helal olsun!
3-İmperiusun intikamı feci olacak (#21371) ülkesini yıktın!
Helal olsun!
4-Asi_1_Küheylan (#85)ülkesini yıktın!
Helal olsun!
5-Statue (#400) ülkesini yıktın!
Helal olsun!(kazaran oldu)
OctO
Ziyaretçi
«
Yanıtla #23 :
05 Ağustos 2007, 10:37:24 »
Alıntı sahibi: thedream üzerinde 17 Nisan 2007, 04:50:52
Oncelikle herkese slmlar.. Su anki oyuncularin % 90 i beni tanimaz… Cok uzun suredir oyunu oynamamaktayimdir… Ne aciklidir ki su anki oyununda pek oynanacak kismi yoktur.. Muttefigin kuruldugu gunlerden bu yana elimizden geldigince ( klanimdaki butun sahislar dahil ; ki bunlarin cogu benim gibi 30 lu yaslara yakin ve asmis kisilerdir.. ) oyunu gelistirici ve yayginlastirici bir katkimiz olsun diye cok caba sarf ettik.. Bir ara gercekten cok guzel adimlar atildi , sonra bazi problemlerden dolayi tekrar kendi kabuguna dondu muttefik… O gunlerde gercekten herkesin bir umudu vardi.. Belki sans belki deneyimsizliklerden dolayi su an ` ogame ` gibi turkiye nin ismini bildigi bir oyun ve hatta daha da ote yaygin bir oyun olmanin esiginden donuldu..
Neyse bunlar mazide kaldi.. Ancak oyunu uzaktan inceledigim kadariyla gercekten zamaninda omrumuzun bir kismini verdigimiz bu oyunun bu durumlarda olmasini uzuntuyle karsiliyoruz…
Goruyorum ki yetkililer ellerinden geldigince oyunu guzellestirmek icin ugrasiyorlar.. bu cok guzel birsey ancak muttefikteki zevk aliminin eski zamanlara gore minimuma indiren bazi kanayan noktalar var.. bunlari zaten hepimiz biliyoruz ancak elden gelmediginden midir nedir birturlu bazi seyler degistirilmedi..
Bu oyuna kayit olurken size bir ulke veriyorlar.. Ulke dedigin , vatan dedigin toprak
parcasidir ; ancak bu oyunda topragin artik bir onemi kalmamistir... Herkes dwarf alip amele gibi ` su kadar demirci koyayim , su kadar tarla da koydum mu ; ohh bide 100 seferi endustriye dayadim mi ohh siralamanin .muna koydum ` dusuncesinde .. Adam ilk onda bakiyosun savunmasi %5-10 insan sasiriyor~guluyor tabi oyunun eski donemlerini dusununce.. Bu oyunun belkide en cok ilk onunda sure gecirmis ( ki bundan bir gr memnun deilimdir oyun dedigin alttan gelip ustekini indirmek demektir ) birisi olarak ki eski dostlarda buna katilacaktir ; biz .otumuzu yirtiyorduk savunma yapicaz diye.. yukarda kalmak istiyorsan kafadan %75-80 savunman olmaliydi.. Simdi bakiyorum adamin ulkesinin 3 te 1 biri gitmis adamin keyfi tikirinda.. O adam dusunuyorki ` Beni 10 k da biraksinlar ben gidim gidim basayim orduyu` .. Adam 8k ya dustumu uzuluyor.. Artik ordu bas dusuncesi o kadar kafaya yerlesmiski ; adam kendine saldirildiginda topragim giderken ordum gitmesin diye muttefik klanlarina ` Bana buyuden dal ` diye msj yolluyor.. Simdi gelmisiz ondan sonra bu oyundan zevk almaktan bahsediyoruz..
Bu oyun ne zaman .oka dondu diye dusunuyorum kendi kendime sole bir cvp aklimda canlaniyor ; ne zaman oyuna artik 2 gunde bir ( seferler doldugunda ) girme gereksinimi duydugumda oyun bitmistir o zaman.. Oyun zaten 30 gun suruyor sen 2 gunde bir giriyorsun , onda da sanki arkandan kovaliyan varmis gibi 5 dk icinde 250 seferle saldiri yapip basiyorsun ordunu.. Bu dongu 15 kere tekrarlaniyor ( ki bunun da kafadan baksan 5 inde de seferler .otunde patliyor ve ordu basamiyorsun ) Yani oyunu bir ayda toplam 15*5 = 75 dk oynuyosun … Ondan sonra monn monn ekrana bakiyosun.. Sonra uzaktan bakiyorum ve ` bu insanlar deli mi ` diyorum..
Oyunun adi ` muttefik ` yani bir klan olgusu uzerine kurulmus bir oyun.. Ancak oyunda artik klan kavraminin hicbir anlami yoktur.. Oyun tek kisilik sanki evinizde computer e karsi oynadiginiz bir oyuna donmustur.. Oyuncular bireysellesmistir.. Ortada koruncak birsey yokturki ben niye abidik~gubudik klanlarla muttefik olayim.. Su oyunda kur bi 7-8 kisilik klan muttefige zaten ihtiyacin yok.. Klan sadece sizi belirsiz , oyunun acemelerinden gelebilecek kaza saldirlarindan koruyacak bir cati olmustur.. Su anki durumun getirisi de bu oldugundan dogaldir bunlar.. Oyun sirf ofens uzerine kuruludur .. Adam diyorki benim saldiri yuzdem %100 … O adamin yuzune carparcasina sormak lazim savunman kac bilader diye?
Ama toprak diye bir dusunce yoktir ki oyunda su an adamin savunma mantiginin olmamasi normaldir..
*
Bu oyunda toprak olgusunun tekrar canlandirilmadigi surece duzluge cikabilecegine sans vermiyorum.. Bu yuzden bence toprak puanin kat kat arttirilmasi gerekir ( yada ordu puan getirisinin katkat azaltilmasi gerekir .. )
Bu oyunda zamaninda en onemli olan binalar ; market ve okcu kulesiydi .. Sonra noldu once market olgusu ortadan kalkti.. Ya kardesim bu ne kadar aptalca bir orandir ki ordu satinca sana marketten daha cok para getiriyor.. O zaman gelir-gider olaylari kisaca ulkede ekonomi diye bisey bosuna konmus oraya... Ondan sonra millet basar demirciyi hem ekonomiyi toparlar hemde ordu yapar.. Yapsin yapsinda sonra savunma diye birsey olmaz…
*
Mutlaka marketin gelire getirisi kat kat arttirilmalidir.. ( yada kisladaki satilan urunlerin getirileri katkat azaltilmalidir.. )
Yukarida dedigim gibi toprak puaninin artmasiyla insanlar artik savunmayi dusunecek ve illaki okcu kulesini kullanacaklar.. Ve illaki buyu kulesi koyacaklar … Adam da 3 tane buyucu var orda ilk onda duruyor yaziktir gunahtir…
Oyuncuda toprak oldugunda ve bunu elinde tutmaya calistiginda oyuna daha cok baglanacak.. Eski oyunculara sorunuz ( mesela octo : adam geceleri 10 dk da bir ulkesine bakardi acaba toprak aldilar mi diye .. veyahutta huso ; adam kactane saat bozdu geceleri kurup ulkesine bakmak icin … ki boyle yapilmasi gerekliydi.. ) Yani yukarida anlattigim 15*5 = 75 dk sendromuda boylece ortadan kalkicak… Oyuncu oyunun icinde olacak ole misafir gibi 2 gunde bir gelmesi ortadan kalkicak oyunu yakindan takip etmek zorunda kalacaktir..
Oyuncularda toprak oldugunda klan~muttefik kavramida tekrar canlanacaktir.. Cunki savunma hicbir zaman tekbasina yapilamaz… Mutlaka saglam muttefik ve dostlar gerekmektedir.. Yukari cikanlari alttan sindirecek muttefikler gerekmektedir.. Bunlarin cogu ornegi muttefik tarihinde gorulmustur…
Goruldugu gibi toprak kavrami getirildiginde klan diplomasisi~siyaseti ( ki artik zamaninda kendine klan baskani deyenlerin 1 gr anlamadigi sey ;zatende gerek yoktur.. ) kavramlarinda tekrar ortaya cikacaktir.. Yahu eskiden bir abuk~sabuk ufacik bir klan bile diplomasi~siyaset yapardi bunun ustune 1001 yorum~fikir donerdi.. Oyunun zevki guzelligide buydu.. Herkes birsey yapmaya calisirdi…
Bu gece sirf forumlari inceledim iki baslik cok hosuma gitti.. Oyunun daha ilk haftasi acilmis basliklar da olay su ; oyunun daha ilk gunleri oldugundan bir arkadas aldigi topraklari okcu ve buyucu kulesi doldurmus.. Tabi bizim robotlasmis artik muttefik oyunculari artik ole alismislar ki saldiri %100 e ve savunma yapilmamasina her saldirdiklarinda bu arkadasa ellerinde patlamis… Ondan sonra gelmisler buraya msj ustune yazilar.. yok ` kim bu ` yok ` admin bug var ` vs…
Tabi bu olay herkesin deli danalar gibi endustri yapmadigi donemin ilk gunlerinde olmus.. Ondan sonra ilerleyen gunlerde herkes paso end. kasinca arkadasinda okculari .otunde patlamis o ayri konu…
Iste anlatmak istedigim buradaki ufak olayin muttefik oyuncularini nasil heyecanlandirdiginin ufak bir kanitidir.. Bu olayi sadece donemin ilk gunlerine mahsus deilde tum doneme yaymaktir maksat..
Neyse cok uzun bir yazi oldu .. beni taniyanlar bilir kisa yazamam zaten… Neyse benim istegim oyundaki bu dugumlenmenin ortadan kalkmasi icin yapilmis birkac tespittir.. Biliyorum ki bunlar zaten acik ve herkes tarafindan gorunen seylerdir..
Gelecek donem oyun kategorilere ayriliyormus bu da guzel olabilecek bir konu.. Ancak muttefik yazilimindaki bu matematiksel hesaplarin ve verilerin karsiligindaki degerlerin degismedikten sonra su anki durumundan pek bir farki olcagini sanmiyorum… Tabi bunlarin yapilabiliriligi ve yahutta yapilamicagi adminlerin ve programcilarin isi.. Herkese kolay gele.. Sevgiler..
Not : yazidaki bazi kufurlu kelimelirin ortami en iyi anlatabilecek kelimeler oldugundan ellenmemistir.. Modlardan ricamda ellememeleridir.. Ki konu derin ve allengillidir.. Verilecek cevaplarinda konunun agirligina uygun olmasini dilerim..
Yeri sanirsam yanlis olabilecek olmasidir ki forum kullanicilarinin zihniyetinin ; pek asikar bir sekilde acik oldugundan oturu buraya acmaya karar verilmistir..
bu kadar incelemeler yorumlar yapıosun . şuan bu oynu oynamadıgına eminmisin:)
hani meraktan soruom:)
kampcılar
Muttefik
«
Yanıtla #24 :
26 Ocak 2008, 13:12:26 »
yalçın kardeşim. akıncı klanının olduğu zamanlardan bu yana çok şey değişti. bunları çok iyi tespit etmişsin.
emin ol ki hepimiz çok özlüyoruz. o zamanları ben şuan kendi çapımda zevk alıyorum çünkü milletin sölediklerini takmayıp eski zamanlarda nasıl oynuyorsam öyle oynuyorum.
dediğin ve değindiğin noktalar çok önemli ama birde şu taraftan bak. hatırlarsan bir sıralarda çiftçilik meşhurdu adam sırf tarla kasardı. birde okçu ondan da şikayetçi olduk. dedik savaşılmııor. savaş oyunu olmaktan çıktı.
sonra büyücü devri başladı. adamlar para kasıor aa yla son gün tak tepede. dedik bu ne böyle adamların toprak derdi yok. klansız savunması kaldırıldı.
şimdi olaylar tamamen demirciye dayanan nitelikte. ( demirci yapmıyorsan okçu yapacaksın) elf lerin çoğu para kasmıyor. şimdi bundanda sıkıldık. milletin ordu kasıp savaşmasından. şimdi dediğini yapalım diyelim. toprak puanı arttırıldı. ordu düştü.
ne olacak ben söleyeyim? tek birimciler türeyecek adam deli gibi faytır basacak. okçuyu dayayacak. sen bi gıdım giremeyeceksin. rahat rahat oturacak. nerede peki denge politikası strateji. olmaz kardeş olmaz. senin dediğin de olmaz.
---orcların efendisi---
---NorthernLights---
...legend is back...
NORA el NORA
Muttefik
«
Yanıtla #25 :
26 Ocak 2008, 23:02:55 »
klan olgusu kayboldu dedikleriniz doğru..
liglerde oyuncu sayısı bence azzzzzzzzzzzzzzz
1.ligde en zevkli savaşların geçmesi lazım dır ki bunun için ülke lazımmm
Yusuf
Kral Gücü
Muttefik
KRaL_GüCü
«
Yanıtla #26 :
23 Şubat 2008, 00:47:33 »
Oyunda taktik isteyenler yani eskiler isyan eder...
Forumdan sadece Enfüstri taktiğini kapanlar var
Onlarda isyan eder...
Oranlar değişir buglar kaybolur... Bugcular da isyan eder
Bu iş aha böyle uzar gider. Allah sabır versin...
Ama çok eski dönemler az oyuncuyla daha güzeldi
Sen Yeter ki; Vur Vur KRaL_GücüM
Binboan
Muttefik
«
Yanıtla #27 :
25 Şubat 2008, 13:25:17 »
Lig sistemi oluştuktan sonra buna en cok karşı cıkan klanların başında Muhafız klanı geliyordu..Şöyleki,
Lig sistemine göre 1. ligde en fazla 150 hesap olması gerekiyordu ve Klan max sayısı da 12 idi yanlış hatırlamıyosam
Rakamlarla aram pek iyi deildir hatırladıgım kadarını söylüyorum..
Lig sisteminin gelmesi üye sayısı fazla olan klanları zor durumda bırakmıstıki Muhafız klanı bölünmek istemiyor tek Klan adı altında topluca kalmak istiyolardı..
Bu mümkün değildi cünkü max sayı 12 iken klana 12 nin üsütünde üye alınamıyordu.
Sonra ne oldu ? Gold Üyelik geldi, gelmesiyle birlikte Gold lara türlü avantajlar sunuldu..
Gold üyeliğin gelmesiyle artık klan sayısını 12 de sınırlama gibi birşey de kalamadı cünkü gold klan olanlar üye sayısını 20 lere hatta 25 lere kadar cıkarabiliyordu..
Güzel bir uygulamaydı ama mağdur üye sayısı da epey fazlaydı.. Gold olmayan üyeler ve klansız oynamak isteyenler yada sayıca diğer klanlardan az olan klanların,üyelerin çaresizliklerine tanıklık ettik.
Şimdi, suistimal varken,haksız rekabet varken,hile,hurda, avantaj varken oyunun gold olmayan klansız olan yada oyuna yeni başlayanların nasıl başarılı olacağını? ilerleme kaydetmeden fake acc acmaya zorunlu hissedenlerin sonunu hepimiz tahmin edebiliyoruz..
Eski yada yeni üyeler oyundan kopmakta, tadı tuzu kalmamış mazisini mumla arayan arkadaşlıkların kaynağı olan bi strateji oyununun bu hale gelmesi gercekten üzücü..
Çare : Tek çare eski sisteme geri dönmektir.. Oyuna moderator sokulmalı ve bu moderatorler oyunu gercekten seven, saygınlıgını yitirmemiş en eskilerden değilde, eski,yeni çoğu üyeyi yakından tanıyan, zaman sıkıntısı olmayan güvenilir kişilerden oluşmalıdır..
Lig sistemi çökmüştür.
Artık ısrar etmenin bi manası yok.. Daha fazla üye kaybetmeden,kimseyi oyundan küstürmeden,hilenin, bug ın, fake in önüne gecilmesi zamanıdır..
Benim gibi düşünen arkadaşlar da bu yazının altına görüşlerini bildirmelerini diliyorum..
Northern Lights ~ Binboan
mystorm
Muttefik
«
Yanıtla #28 :
25 Şubat 2008, 19:46:57 »
Alıntı sahibi: Binboan üzerinde 25 Şubat 2008, 13:25:17
Lig sistemi oluştuktan sonra buna en cok karşı cıkan klanların başında Muhafız klanı geliyordu..Şöyleki,
Lig sistemine göre 1. ligde en fazla 150 hesap olması gerekiyordu ve Klan max sayısı da 12 idi yanlış hatırlamıyosam
Lig sisteminin gelmesi üye sayısı fazla olan klanları zor durumda bırakmıstıki Muhafız klanı bölünmek istemiyor tek Klan adı altında topluca kalmak istiyolardı..
Bu mümkün değildi cünkü max sayı 12 iken klana 12 nin üsütünde üye alınamıyordu.
Sonra ne oldu ? Gold Üyelik geldi, gelmesiyle birlikte Gold lara türlü avantajlar sunuldu..
Gold üyeliğin gelmesiyle artık klan sayısını 12 de sınırlama gibi birşey de kalamadı cünkü gold klan olanlar üye sayısını 20 lere hatta 25 lere kadar cıkarabiliyordu..
Güzel bir uygulamaydı ama mağdur üye sayısı da epey fazlaydı.. Gold olmayan üyeler ve klansız oynamak isteyenler yada sayıca diğer klanlardan az olan klanların,üyelerin çaresizliklerine tanıklık ettik.
Şimdi, suistimal varken,haksız rekabet varken,hile,hurda, avantaj varken oyunun gold olmayan klansız olan yada oyuna yeni başlayanların nasıl başarılı olacağını? ilerleme kaydetmeden fake acc acmaya zorunlu hissedenlerin sonunu hepimiz tahmin edebiliyoruz..
Eski yada yeni üyeler oyundan kopmakta, tadı tuzu kalmamış mazisini mumla arayan arkadaşlıkların kaynağı olan bi strateji oyununun bu hale gelmesi gercekten üzücü..
Çare : Tek çare eski sisteme geri dönmektir.. Oyuna moderator sokulmalı ve bu moderatorler oyunu gercekten seven, saygınlıgını yitirmemiş en eskilerden değilde, eski,yeni çoğu üyeyi yakından tanıyan, zaman sıkıntısı olmayan güvenilir kişilerden oluşmalıdır..
Lig sistemi çökmüştür.
Artık ısrar etmenin bi manası yok.. Daha fazla üye kaybetmeden,kimseyi oyundan küstürmeden,hilenin, bug ın, fake in önüne gecilmesi zamanıdır..
Benim gibi düşünen arkadaşlar da bu yazının altına görüşlerini bildirmelerini diliyorum..
Aynen katılıyorum..
«
Son Düzenleme: 25 Şubat 2008, 20:35:10 Gönderen: mystorm
»
Northern LightS ~ Light of Hate (#7)
Bombacı_MülayiM
Muttefik
Kendine İYİ Bak Derler Ve Giderler,Ve GİDERLERR
«
Yanıtla #29 :
25 Şubat 2008, 20:15:02 »
Alıntı sahibi: Binboan üzerinde 25 Şubat 2008, 13:25:17
Lig sistemi çökmüştür.
+1
!!İntik@M!!
Gecenin EN Siyahında,Umudun BİTTİĞİ YerdeyiM
Forever 21 klanı yeni başkanı...
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
5