Müttefik - Forumlar
0
   Ana Sayfa   oyuna gir Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
20 Kasım 2008, 16:58:34 *
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Oyunumuza üye olan kullanıcılarımız, forumlara katılabilmek için forumlara da üye olmalıdır.

Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: OKÇU KULESİ HAKKINDA!!  (Okunma Sayısı 933 defa)
kampcılar
Muttefik
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : 06 Mayıs 2008, 03:40:26 »

yeni başlayanlara yeni başlamayıp bi halttan çakmadan oynayanlara bi halttan çaksada ayrıntılarını bilmeyenlere okçu kulesiyle ilgili bir kaç ipucu vericem:D başka konuda sorunuz varsa bana başka konu açın sorun.

öncelikle şunu belirteyim ben okçu kulesi dikmem ( çok mecbur kalmadıkça abartılı standard yemedikçe )

okçu kulesi savunmaya katkıda bulunur. ( klan savunmasına değil )
bu savunmayı sağlamak için piyadeye ihtiyaç vardır. piyade olmadan okçu bir halta yaramaz.

okçu kulesi her birimi savunur. yani ben kalyonla saldırdım nie giremedim gibi bir bahane üretemezsiniz:D   bu özelliğini hiç sevmiorm hatta eleştiriorm çok yaratıcı bir fikir gelirse belki değişir neyse.

klan savunmasından gelen piyadeler sizin okçu kuleniz için ihtiyacınız olan piyade açığını kapatmaz bilginize:D
okçu savunmasını piyadelerin kaç savunduğu ilgilendirmez. okçu kulesinin kendi savunması vardır. 1k okçu kulesi 1m savunma puanı diye sayabiliriz.

yani bir örnekle açıklayayım. karanlık çağda geçen bir savaşta.  saldıran 10m piyadesi var. savunanın ise 3m piyadesi var ve 5k okçusu var. hesaplarsak 10m piyade 10m saldırı puanı eder. ( 1 le saldırır ) savunan 6m piyadeden 5m de okçudan 11m salt savunma elde eder ( 2 ile savunur ) klan savunmasından gelenleri saymıorm. bu suretle saldıran ülke püskürecektir.  bu açıdan baktığımızda faydalıdır dikilesi bişe gibi gelir:D

şimdi bir de eksilerini belirtelim.
son çağa geçene kadar işe yarayan okçu diğer ülkelerin son çağa geçtiği anda işlevliğini yitirir. ve siz okçu diktiğiniz için diğer ülkeler kadr ordu kasamamışsınızdır bu sizin için dehşet verici bir eksi durumuna gelir. aha okçu dikmemeniz için çok büyük bir sebep:D ilk 10 gün tabelada kalırsınız:D sonra bir daha göremeyebilirsiniz.

okçu için piyade gerektğini belirtmiştik. bilindği üzere bu piyadeler çok aç Kahkaha ekonun anasını bellerler. e siz birde o değerli toprağı okçuya verince yeterli düzeyde market tarla dikemezsiniz. yine o belirttiğim 10 gün sonunda epey bir eksi ekoyla ve elinizdn alınmış topraksız ve ordusuz bir ülkeyle başbaşa kalırsınız polimorfi çekip elf olasınız gelir.

elf demişken belirteyim. elflerde okçu kulesi 1500 savunur. bu demirci açığını kapatmak için türetilmiş bir yöntemdir. bu yöntemle tabela yapan elfler mevcuttur. ama öyle bir elfin sağlam bir müttefiği yada klanı olmalıdır:D

benim bildiğim elf mümkün olduğunca iksir kasar saldırır para kasar falan filandır. okçu kasan elf ben oynamaya gelmedim diyen elftir bence:D

bir savaşçının kule dikmesi ekşi sözlükte yazmaz ama yazsaydı şöle yazardı

okçu dikmiş savaşçı: abi 10 gün tabelada yeterince ss alırım sonra alırsınız şimdilik zor girilen bi ülkeyim bu sayede nam yaparım. diyen ülkedir. bu böle biline

okçu büyücü saldırılarında işe yaramaz. ama inanılmaz şeylere kadrdir:D 50k ile 6m yi püskürtebilirsiniz:D tabi o 6m son çağda gelir sizi yer sizde avalyuslara gelirsiniz.

şimdi yeni başlayanlar düşünün ölçün biçin:D dikin yada dikmeyin. sorunuz olursa yanıtlarım.

---orcların efendisi---

---NorthernLights---

...legend is back...
Mahosan
Muttefik
*

Warchief

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2008, 13:58:39 »

Okcu dikerken nerede duracağını bilmen lazım. Okcu kulesi olan birinde toprak olur ( tabi güzel kasıyorsa ). Toprağı da kendi kafasına göre kullanabilir.. İlk 2 çıkı$ eksik gedik yerlerini kapamak için kullanabilir. Daha sonrasında ise asker kasmaya ba$lar rahat rahat, yıktığı büyü kulelerini okcuya çevirerek de daha etkili olabilir.

Living is easy with eyes closed..
cernstorm
Muttefik
*

21

Üyelik Bilgileri WWW E-Posta
« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2008, 16:22:29 »

okçu dikeceksem büyü kastığım çıkışın sonunda büyü oranını düzeltek için dkerim

NO FAKE NO FEAR

Dünyada her erkeğe 2 kadın düşüyormuş hakkımı yiyene helal etmiyorum ilanen duyrulur Dil çıkaran
cingene_WoRLd
Muttefik
*

Birisi şeytana söylesin , tüyü bende ...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 06 Mayıs 2008, 18:23:24 »

elf demişken belirteyim. elflerde okçu kulesi 1500 savunur. 

Hurafe bunlar  Kahkaha   

*1   cingene * wEyCeLL (#11)   903,598    1,111,111,111   WoRLd~~   Goblin   Son

Bir oğlum olana kadar,
           En iyisi benim...
PIYADELER
Muttefik
*

northern lights

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2008, 19:19:52 »

belki alt liglerde oyunu daha iyi bilmenin avantajiyla ayakta durabiliriz ama l1  de okcu dikmeyeni rahat birakmazlar  Sırıtan Sırıtan Sırıtan

Northern Lights    ~   PIYADELER
ovacıklı
Muttefik
*

LEONİD@S *SON*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2008, 19:22:02 »

Hurafe bunlar  Kahkaha  
ne değerli toprağın varmış weysel yaa insan biraz paylaşımcı olur yani, hala olayın şokunu üstünden atamadın iyi ki onur biraz toprağını aldı haa söz sana benden alabilirsin lig1 de istediğin kadar gıkım çıkarsa adam değilim:)))

Yıkım: 2

...cogito ergo sum...
warland
Muttefik
*

JoKeR'

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : 09 Mayıs 2008, 13:32:22 »

ne değerli toprağın varmış weysel yaa insan biraz paylaşımcı olur yani, hala olayın şokunu üstünden atamadın iyi ki onur biraz toprağını aldı haa söz sana benden alabilirsin lig1 de istediğin kadar gıkım çıkarsa adam değilim:)))
Sırıtan Sırıtan Sırıtan Sırıtan

+1 bendende al

Bana biR wedayı çok göRenin aRkasından DUR diyemem...!!!!
Simsiyah yine heR taRaf..YanLıs düzen, YanLıs Zaman !
yeniLmiyorum hayır saDece susuyorum.
cümLeLerim eskiyor sadece susuyorum..
_$kyWalker_
Muttefik
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 09 Mayıs 2008, 18:08:42 »

Sırıtan Sırıtan Sırıtan Sırıtan

+1 bendende al

beni unutursan uzulurum walla  Masum

_$kyWalker_
17 Mayıs 2000
30 Aralık 1911   7 kisi
powerful
Muttefik
*

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #8 : 11 Mayıs 2008, 10:56:18 »

Avantajları
1- Her Birim Saldırılar İçin Savunma Puanı Oluşturur.
2- 1 Hafta Tabelada Sefa Sürebilirsiniz.
3- Az Askerle Sizden Puanı Yüksek Kişileri Püskürtürsünüz (1 Haftacık)
4- Elf İseniz 1500 Savunma Puanı Getirir ( Belirsiz Bi Durum 1000 Verdiği Düşünülüyor)
Dezavantajları
1- Okcu Diktiğiniz İçin Verimli Asker Kasamazsınız ( Yani Savas Kazanma Oranınız Azalır)
2- Çağ Atlama Olduktan Sonra Okçunun Çağı Kapanır..
3- Okçu Dikmek İçin Büyü Kulesi Yıkarsınız ( Bosuna Seferler,Yıkım masrafları,Yiyecek ,Ekonomi  )
4- Okcu Dikerseniz Yiyecek ve Ekonuzu Dengeleyemezsiniz (Kesin 1 si çok eksilere Düşer)
5- Büyüye Kası koruma olmadığından Sağlıklı Büyücü Artısı Olmaz ( Sürekli Kazandığı Toprağı Büyüye Verir Sonra Yıkıp Okcu Diker)
6- Kışlaya Hiç Uğramazsınız ( Satacak Askeriniz Olmaz)
7- Hazineye Borçsuz Duramazsınız.
8- Klan Arkadaşlarınızdan Sürekli Yardım İstersiniz.

Daha Çok Varda Bu Kadarı Kafi dir. Sahsen Ben Okçu Dikmedim. Ama Azda Olsa Okçum Vardı . 33k Vardı Geçen Dönem Diktiğimden Değil Standart Atınca Gelen Okculardı. Tabiki Okcu Dikip Başarılı Olanlarda Var ama Lig Durumuna ve Düşman Durumuna Göre Değişen Bi Durum. İyi Oyunlar

osmanli_imparatorlugu
Muttefik
*

YAVUZ SULTAN SELİM

fatih.uzmez@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #9 : 11 Haziran 2008, 09:46:33 »

tek bir sey soracam 0 tane denizcim varken 10m denizciyi püskürte bilirmiyim okcu kulesi ve piyade askerlerlerim yeterli ise

Agustos Dönemi :
1  SultanlarAşkına (#1000) 1m 3b Klan : AAS Savunma : 498 Yıkım: 2

Ekim Dönemi :
7 YAVUZ SULTAN SELİM (#1000) 59k  199m  A A S Goblin Son

===> #1000 <=== The End ===> Muttefiki Bıraktım Dostuma Düşmanıma Başarılar Dilerim <===
warland
Muttefik
*

JoKeR'

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #10 : 11 Haziran 2008, 10:16:29 »

yeterli sayıda değil, aşırı derecede okçun olması lazım sanırım.ben pek okçu dikmedim ama savunma kuralları 10m luk kalyonu çok fazla okçu kulesiyle korur diyor SANIRIM

sinek-vale
Muttefik
*

Rakı+Balık=Aganın Yeri

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : 12 Haziran 2008, 04:11:48 »

yeterlı sayıda okcu ve fyter herseyı puskurtur ama elf olman lazım Gülümseme elfın bonusu varya ondan  Gülümseme

*1 sinek - vaLe (#30106)   479,009    1,738,163,381      T.C Vip   Nightwalker   Son

"  Fatih SuLtan Mehmet Han  "

Northern LightS ~  sinék - vaLe

FB
warland
Muttefik
*

JoKeR'

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #12 : 12 Haziran 2008, 11:34:46 »

tecrübe konuştu... Sırıtan Sırıtan Sırıtan Sırıtan

sinek-vale
Muttefik
*

Rakı+Balık=Aganın Yeri

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : 12 Haziran 2008, 21:44:53 »

tecrübe konuştu... Sırıtan Sırıtan Sırıtan Sırıtan

hıcc uzerıme alınmadım elf bılmıyorum Gülümseme goblıncıyım ben

*1 sinek - vaLe (#30106)   479,009    1,738,163,381      T.C Vip   Nightwalker   Son

"  Fatih SuLtan Mehmet Han  "

Northern LightS ~  sinék - vaLe

FB
osmanli_imparatorlugu
Muttefik
*

YAVUZ SULTAN SELİM

fatih.uzmez@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #14 : 14 Haziran 2008, 03:56:19 »

Bende Trolcuyum Gülümseme Trol ırkında işe yaramaz diyosunuz yani okçu kulesi Gülümseme

Agustos Dönemi :
1  SultanlarAşkına (#1000) 1m 3b Klan : AAS Savunma : 498 Yıkım: 2

Ekim Dönemi :
7 YAVUZ SULTAN SELİM (#1000) 59k  199m  A A S Goblin Son

===> #1000 <=== The End ===> Muttefiki Bıraktım Dostuma Düşmanıma Başarılar Dilerim <===
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Theme by m3talc0re. Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC MySQL | PHP | XHTML | CSS
Bu Sayfa 0.077 Saniyede 17 Sorgu ile Oluşturuldu