yeni başlayanlara yeni başlamayıp bi halttan çakmadan oynayanlara bi halttan çaksada ayrıntılarını bilmeyenlere okçu kulesiyle ilgili bir kaç ipucu vericem:D başka konuda sorunuz varsa bana başka konu açın sorun.
öncelikle şunu belirteyim ben okçu kulesi dikmem ( çok mecbur kalmadıkça abartılı standard yemedikçe )
okçu kulesi savunmaya katkıda bulunur. ( klan savunmasına değil )
bu savunmayı sağlamak için piyadeye ihtiyaç vardır. piyade olmadan okçu bir halta yaramaz.
okçu kulesi her birimi savunur. yani ben kalyonla saldırdım nie giremedim gibi bir bahane üretemezsiniz:D bu özelliğini hiç sevmiorm hatta eleştiriorm çok yaratıcı bir fikir gelirse belki değişir neyse.
klan savunmasından gelen piyadeler sizin okçu kuleniz için ihtiyacınız olan piyade açığını kapatmaz bilginize:D
okçu savunmasını piyadelerin kaç savunduğu ilgilendirmez. okçu kulesinin kendi savunması vardır. 1k okçu kulesi 1m savunma puanı diye sayabiliriz.
yani bir örnekle açıklayayım. karanlık çağda geçen bir savaşta. saldıran 10m piyadesi var. savunanın ise 3m piyadesi var ve 5k okçusu var. hesaplarsak 10m piyade 10m saldırı puanı eder. ( 1 le saldırır ) savunan 6m piyadeden 5m de okçudan 11m salt savunma elde eder ( 2 ile savunur ) klan savunmasından gelenleri saymıorm. bu suretle saldıran ülke püskürecektir. bu açıdan baktığımızda faydalıdır dikilesi bişe gibi gelir:D
şimdi bir de eksilerini belirtelim.
son çağa geçene kadar işe yarayan okçu diğer ülkelerin son çağa geçtiği anda işlevliğini yitirir. ve siz okçu diktiğiniz için diğer ülkeler kadr ordu kasamamışsınızdır bu sizin için dehşet verici bir eksi durumuna gelir. aha okçu dikmemeniz için çok büyük bir sebep:D ilk 10 gün tabelada kalırsınız:D sonra bir daha göremeyebilirsiniz.
okçu için piyade gerektğini belirtmiştik. bilindği üzere bu piyadeler çok aç

ekonun anasını bellerler. e siz birde o değerli toprağı okçuya verince yeterli düzeyde market tarla dikemezsiniz. yine o belirttiğim 10 gün sonunda epey bir eksi ekoyla ve elinizdn alınmış topraksız ve ordusuz bir ülkeyle başbaşa kalırsınız polimorfi çekip elf olasınız gelir.
elf demişken belirteyim. elflerde okçu kulesi 1500 savunur. bu demirci açığını kapatmak için türetilmiş bir yöntemdir. bu yöntemle tabela yapan elfler mevcuttur. ama öyle bir elfin sağlam bir müttefiği yada klanı olmalıdır:D
benim bildiğim elf mümkün olduğunca iksir kasar saldırır para kasar falan filandır. okçu kasan elf ben oynamaya gelmedim diyen elftir bence:D
bir savaşçının kule dikmesi ekşi sözlükte yazmaz ama yazsaydı şöle yazardı
okçu dikmiş savaşçı: abi 10 gün tabelada yeterince ss alırım sonra alırsınız şimdilik zor girilen bi ülkeyim bu sayede nam yaparım. diyen ülkedir. bu böle biline
okçu büyücü saldırılarında işe yaramaz. ama inanılmaz şeylere kadrdir:D 50k ile 6m yi püskürtebilirsiniz:D tabi o 6m son çağda gelir sizi yer sizde avalyuslara gelirsiniz.
şimdi yeni başlayanlar düşünün ölçün biçin:D dikin yada dikmeyin. sorunuz olursa yanıtlarım.